IMG_3756-normal.jpg

Tällä haavaa on juhlarintamalla jotenkin rauhallista, eikä kakkuja ole heti tiedossa, joten päätin opetella blogin säätöjä laittamalla vanhoja kakku- ja juhlaotoksiani tänne. Aloitan pikku-A:n yksivuotissynttäreistä, joita juhlistettiin leppäkerttukakulla. Kakku oli muistaakseni suklaakakku, suklaamousse- ja vadelmatäytteellä. Päällinen on sokerimassaa, tuntosarvet lakupötköjä. 

IMG_2828-normal.jpg

Synttärit ajoittuvat syyskuulle, joten koristeluissa näkyi pihlajanmarjoja. 

IMG_3727-normal.jpg

Lisäksi tarjoiltiin porkkanakakkua, jonka ohjeen olen löytänyt blogista Doughboy. Tämä taitaa olla maailman paras porkkanakakkuohje. Tässä ohje muutamalla muutoksella. 

Amerikkalainen porkkanakakku:

2,5 dl (115 g) paahdettua hasselpähkinärouhetta

500 g hienoa porkkanaraastetta

1 tlk ananasmurskaa

4,8 dl (280 g) vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 1/2 tl kanelia

4 luomukananmunaa

3,6 dl (300 g) raakaruokosokeria

240 ml auringonkukka/rypsiöljyä

2 tl vaniljauutetta

Kuorrutus:

100 g voita

400 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g tomusokeria

1 tl vaniljauutetta

 

Vaahdota sokeri ja munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja kaada korppujauhotettuun uunivuokaan ja paista vajaa tunti 175 asteessa uunin alaosassa. Alkuperäisessä ohjeessa kakku paistetaan kahdessa vuoassa 25-30 minuuttia. 

Vatkaa kuorrutteen voi ja tuorejuusto notkeaksi ja lisää tomusokeri joukkoon. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele kakku, mikäli haluat. Itse koristelin kakun sokerimassasta tehdyillä porkkanoilla ja sitruunamelissan lehdillä. 

IMG_3676-normal.jpg

 

Koska itse paistan porkkanakakun yhdessä vuoassa, ei vuokani ollutkaan tarpeeksi iso, ja laitoin jämätaikinan minimuffinivuokiin. Lastenpöydässä tarjoiltiin porrkanakakku siis tässä muodossa:

IMG_3733-normal.jpg

 

Löysin ennen syntymäpäiviä aivan ihania käsintehtyjä piparkakkumuotteja, ja päädyin tekemään Hello Kitty-pipareita. Niistä nyt ei tullut ihan kiiltokuvaversioita, mutta katosivat kyllä parempiin suihin. 

IMG_3728-normal.jpg

Piparit on tehty seuraavalla ohjeella, jonka alkuperää en muista:

Murotaikinakeksit:

200 g voita

1 dl sokeria

1 luomukananmuna

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja (1 dl voidaan korvata perunajauhoilla)

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista pipareita n 10 minuuttia 175 asteessa. 

Piparit on kuorrutettu pikeerillä (royal icing), silmät ja nenä ovat sokerimassaa, mekon koristeet kakunkoristehyllystä. Pikeerin teko-ohjeet on niin hienot Kinuskikissan kotisivuilla, että ne kannattaa suosiolla opetella sieltä.