IMG_8871-normal.jpg

Lasten syntymäpäivien odotteluun kuuluu jokavuotinen pohdinta siitä, minkälainen kakku pitäisi leipoa. Pikku-K:n påäätös oli kovin vaikea. Tooosi pitkään hän toivoi Ponyo-kakkua, mutta jossakin vaiheessa mieli teki kuitenkin Barbapapa-kakkua. SItten hän  alkoi pohtia, josko kakku olisi kuitenkin Rufus-kakku (Rufus on iso bulldoggi-pehmo), mutta loppumetreillä tuli kuitenkin hieman puun takaa toive Onni-apina-kakusta. Sellainen tehtiin jo viime vuonna, joten tänä vuonna siihen oli keksittävä joku uusi lähestymiskulma. Onni-apina on ollut monessa mukana jo kolmen vuoden ajan, eikä pehmo-parka ole ihan kolhuitta selvinnyt elämästä, mutta rakas se on joka tapauksessa. Onnilla on jotenkin hassut värit, ja päätin tehdä mini-Onnin kakun päälle istumaan. Tässä apina on styroxin päällä kuivattelemassa juhlia edeltävänä iltana. Taustalla on esikuvansa. Onni on tehty itsetehdystä vaahtokarkkimassasta, se pysyy pystyssä grillitikun avulla. Joku vieraista luuli sitä ensin Homer Simpsoniksi...

 

IMG_8937-normal.jpg

 

Kakku on tehty kahdesta neljän munan sokerikakkupohjasta ja välissä on mansikkamoussea. Kostutus on tehty vaniljamaidolla. 

 

Leivoin aluksi kaksi kakkupohjaa kerralla ja laitoin ne kiertoilmauuniin. Kaikki ei taaskaan mennyt niin kuin oli tarkoitus ja uunista tulikin kaksi vain puoliksi paistunutta kakkua. Ei muuta kuin uudet kakut uuniin, tällä kertaa siis yksi kerrallaan. Eli alkuperäinen idea ajansäästöstä tuhlasi hieman aikaa ja hermoja, mutta suntin sorsat ilahtuivat lasten viemistä kakkuterveisistä... Kun uudet kakkupohjat viimein olivat paistuneet ja jäähtyneet, kasasin kakun hyytymään kahden irtopohjavuoan reunuksen avulla, liitin ne yhteen kierittämällä kelmua koko kakun ympärille. 

IMG_8927-normal.jpg

Mansikkamousse:

800 g pakastemansikoita soseutettuna

1 prk vaniljarahkaa

1 prk vaniljatuorejuustoa

8 dl vispikermaa

2 dl vaniljakreemijauhetta

4 liivatetta

hieman sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kermavaahto. Sekoita rahka, tuorejuusto ja mansikat keskenään. Liuota liivateet pieneen maitotilkkaan ja sekoita mansikka-rahkaseokseen. Yhdistä mansikkaseos ja kermavaahto ja vatkaa varovasti vaniljakreemijauhe seokseen. Mousse hyytyy aika noepasti, joten se kannattaa tehdä vasta, kun kaikki muu kakun kasaamista varten on valmista. 

IMG_8924-normal.jpg

Meidän muksut rakastavat cookie popseja ja näissä juhlissa ne olivat apinan muotoisia. 

 

IMG_8883-normal.jpg

Näissä popseissa on käytetty mud cake- ja brownie Dops-keksejä ja vaniljatuorejuustoa. Oli oikein toimiva makuyhdistelmä. 

IMG_8872-normal.jpg

Popsit hyytymässä styrox-palaan tökättyinä. Minulla oli kuningasajatus tehdä näille naama elintärvikeväritussilla, mutta valkosuklaa on niin rasvaista, ettei tussi tarttunut siihen. Tuli sitten vähän pelkistetympiä apinoita, koska aika loppui kesken, enkä ehtinut keksiä, saati sitten toteuttaa suunnitelma B:tä. 

IMG_8874-normal.jpg

Ilmeetön apina :).

IMG_8875-normal.jpg

Tein näiden kuorruttamisen kahdessa vaiheessa. Kun keksipallerot olivat hyytyneet jääkapissa, dippasin toisen puolen pallerosta sulatettuun valkosuklaaseen, ja tökkäsin siihen valkosuklaaseen kastetun tikunpään sopivassa kulmassa. Kun valkosuklaa oli hyytynyt, kastoin loput pallerosta sulatettuun tummaan suklaseen ja korviksi laitoin mini-Smarties-karkit. Apinoille olisi varmaankin voinut tehdä ilmeet esim. pastaväreillä maalaamalla. Valitettavasti tällä kertaa ei aika riittänyt, enkä ole kokeillut, kuinka tuo väri valkoskuklaaseen tarttuu. Pitänee testata asia jossakin vaiheessa. Mutta näissä merkeissä siis neitiämme juhlittiin :)