IMG_2994_2-normal.jpg

 

Appiukkoni on varmasti yksi maailman ihanimmista ja positiivisimmasta ihmisistä. Siksi hänen seitsemänkymppislahjan keksiminen tuottikin erityisen suurta päänvaivaa. Onneksi, asioilla on tapana lutviutua, ja mieheni ja veljensä hankkivat isällensä lahjan, ja minä kuittasin osuuteni yllätys, yllätys, kakulla, jee!

Ylläolvessa kuvassa on koristeena käytetty macaronseja ja lasten piirtämiä kuviä ukille. Kaulin valkoisesta vaahtokarkkimassasta ympyröitä ja laitoin kaksi isompaa lastamme piirtelemään pastaväreillä kuvia pyörylöiden päälle. Piirrustuksista valittiin parhaimmat, ja kaikki olivat iloisia :)

Tämän kakun pohjana oli suklainen levykakkupohja, ja täytteenä jo tuttu Suklaa-Bailey's-yhdistelmä.Kuorrutuksena on tummaa suklaata ja macaronseja, lasten piirtämät vaahtokarkkimassapyörylät on viimeistelty kaakaolla maustetulla kermavaahdolla. 

IMG_3000-normal.jpg

Tietysti piti tehdä myös toinen kakku, jonka kuorrutin kaulittavalla suklaamassalla ja macaronseilla. Macarons-puolikkaat on kiinnitetty kakkuun juoksevalla hunajalla, mikä onkin ihan toimiva ratkaisu tällaisella tummalla pohjalla. 

 

IMG_3002-normal.jpgIMG_3005-normal.jpg

 

Tässä vielä kuva kakuista juhlapöydässä:

IMG_3056-normal.jpg

 

Ja taas, kuinka yllättävä, pöydästä löytyy myös ainakin sata macaronsia!