Tänä viikonloppuna on leivottu kakkuja urakalla. Ensin oli omat syntymäpäiväni ja sitten isänpäivä, eli yhteen viikonloppuun kolme kakkua. Ei se niiden leipominen mikään ongelma ole, mutta se niiden syöminen! Tai oikeastaan ne syömisen jälkiseuraamukset. Jospas elämä olisi hetken aikaa tasaisempaa, ennen joulua pitänee ottaa jonkinlainen terveysruokakuuri...
Isälleni leivoin suklaajuustokakun seuraavanlaisella ohjeella. Ohje on omani. Jos et halua käyttää kakkuun alkoholia, voit sulattaa liivatteen tilkkaan maitoa.
Suklainen juustokakku
Pohja:
175 gr Domino-keksejä
50 g sulatettua voita
Täyte:
500 g mascarpone-juustoa
4 liivatetta
1/2 dl Bailey's-likööriä
250 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi. Murskaa dominokeksit ja sekoita ne voisulaan. Painele keksiseos tiivisti irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja siirrä sivuun jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa ja mascarponejuusto keskenään. Sulata liivate likööriin. Kaada liivateseos ohuena norona suklaa-juustoseokseen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä juustoseos varovasti kananmunavaahtoon. Kaada massa irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään. Irrota hyytynyt kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla.
Kakkuun tarvittava sokerimäärä riippu hieman omista mieltymyksistä ja käytettävän suklaan tummuusasteesta ja makeudesta. Tässä ohjeessa on käytetty Fazerin tummaa leivontasuklaata, ja sokerin määrä olisi voinut olla vähän pienempi. Myös liköörin määrää voi säätää oman maun mukaan, tällä määrällä maun huomaa selkeästi.
Kommentit