1X6A0147.jpg

Onpas viime päivityksestä vierähtänyt tovi. Olemme viime päivityksen jälkeen saaneet uuden kodin, jonka remontoiminen on vienyt yllättävän paljon aikaa ja energiaa. Leipominen on jäänyt hieman taka-alalle ja blogin päivittäminen on jäänyt vielä vähemmälle...

Joulunaikaan on kuitenkin ison talonkin remontointi laitettava hetkeksi sivuun ja rakennettava taloja hieman pienemmässä mittakaavassa. Uuden vuoden kunniaksi laitankin muutaman kuvan meidän tämän vuoden piparkakkutalosta. Lapset toivoivat piparkakkulinnaa prinsseillä, prinsessoilla, ritareilla ja tulta syöksevillä lohikäärmeillä höystettynä. Valitettavasti toteutus hieman ontui viimeksimainittujen komponenttien osalta. 

1X6A0161.jpg

Linnan tein omilla kaavoilla, tein alkuun mallit pahvista. Valitettavasti huomasin vasta koko linnaa kasatessani, että olin tehnyt suunnitelman pohjana toimivan leikkuulaudan koko alalle ja piparkakkupohjan taas olin paistanut uunipellin kokoiseksi, eli torneille tuli hieman ahdasta ja ne ovat hieman kaltevia. Toisaalta, jos ajattelemme, että meidän nykyinen oma talo ei ole ihan sataa vuotta vanha, eikä täälläkään yksikään seinä ole suora, niin ehkä keskiaikaisessa linnassakaan ei tunnettu vatupassia? Niin tai näin, linnan tornit ovat hieman ulospäin kallellaan...

1X6A0205.jpg

Linnan sisäpihalla on joulukuusi. Se on tehty monesta erikokoisesta ympyrästä, jotka leikkasin vapaalla kädellä. Ympyrät kuorrutin pikeerillä ja ripottelin niiden päälle vihreää koristesokeria ennen kasaamista. Joulukuusen ympärillä on pieni tähtivalosarja. Tänä vuonna muistin jopa suunnitella valot ennen talon kasaamista, joten patterit ovat nyt piilossa linnan takana :). 

1X6A0181.jpg

Linnan ikkunat on tehty isomaltoosista. Tein jouluisen köynnöksen ikkunoiden alle vihreästä pikeeristä, jonka pursotin ruohotyllalla. Koristeena on tavallisia hopeakuulia. Linnan ovella on koristekranssi, joka on tehty samalla tavalla. Ovelle johtaa mukulakivet, jotka on tehty pienellä neliönmallisella piparimuotilla. 

1X6A0170.jpg

Mietin kyllä pääni puhki, kuinka toteuttaisin lasten toiveet linnan asukkaista, mutta päädyin kuitenkin helpompaan suunnitelmaan ja täytin linnan pihan puksipuilla, kaivolla ja enkelikuorolla. Puksipuut on Fazerin vihreitä kuulia ja ruukut on tehty pallona paistetusta piparista, jonka päällä on pieni rengas. 

1X6A0160.jpg

Enkelikuoro pitää vahtia sisäpihalla. Pikkuruisia enkeleitä oli hauska tehdä. Mekot on taivutettu rullalle heti paistamisen jälkeen ja päät on paistettu pyöreinä palloina. 

1X6A0137.jpg

Yksi enkeli on myös tornin katolla.

1X6A0157.jpg

Valaistus on toteutettu pienillä pattereilla toimivilla led-valoilla, joita löytyy sekä torneista, että muurien sisältä. 

1X6A0177.jpg

Muurit on tehty kahdesta piparista, joiden väliin jää muutama cm, näin valo kuultaa kauniisti ikkunoista. 

1X6A0176.jpg

Hyvää Uutta Vuotta 2017!

1X6A0193.jpg