IMG_3155.jpg

Loppuviikosta tuli yksi vuosi lisää mittariin. Töistä kotiin tullessani minua odotti keittiönpöydällä mieheni kauniisti asettelemat lahjat ja yläkerrasta kuului kiireistä supatusta, kun lapset laittautuivat riviin ja lauloivat kolme eri onnittelulaulua. Laulun päätyttyä jokainen antoi itsevalmistamiaan lahjoja, tippahan siinä meinasi väkisinkin silmäkulmaan tulla. Tämä riittäisi minulle vallan mainiosti juhlamenoiksi. Olin edellisenä iltana kuitenkin valmistanut juustokakun, jonka voisi tarjota mahdollisille vieraille. Pikku-A järkyttyi kuullessaan, ettei syntymäpäiväjuhlille ollut kutsuttu vieraita. Kaikilla lapsilla oli oma ehdotus kutsuttavista vieraista, tietysti kaikki omia parhaita päiväkotikavereita :). Onneksi kuitenkin kahvittelu- ja leikkiseuraa saatiin, ja ilta oli oikein rattoisa.

Palatakseni kakkuun, koko viikon on tehnyt mieli juustokakkua, joten tällaisen tein. Paljoa ei jäänyt jäljelle, joten ehkä se maistui? Ohje on omasta päästä. 

Mango-valkosuklaajuustokakku

Pohja:

150 gr Bastogne-keksejä

40 g sulatettua voita

Mango-kerros:

1 tlk (230 gr) säilykemangoja soseutettuna

3 liivatetta

n. 2 rkl mangosäilykkeen lientä

1 tlk vaniljarahkaa

1 prk vaniljatuorejustoa 

Valkosuklaakerros:

2 dl vispikermaa

1 prk vaniljarahkaa

1 tlk vaniljatuorejuustoa

200 gr valkosuklaata

3 liivatetta

1/2 sitruunan mehu

Kiille:

1 plo Froosh mango-appelsiini smoothie (250 ml)

3 liivatetta

Koristeluun:

Valkosuklaata

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja yhdistä voisulaan. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. 

Laita mangokerrokseen tulevat liivatteet kylmään veteen. Soseuta säilykemangot. Sekoita rahka, tuorejuusto ja mangosose keskenään. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne säilykemangoliemeen. Valuta liivateseos ohuena norona täytemassaan hyvin vatkaten. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja nosta vuoka takaisin jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. 

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Laita valkosuklaakerrokseen tulevat liivatteet kylmään veteen. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahka ja tuorejuusto keskenään. Sulata liivate sitruunamehussa. Kaada hieman jäähtynyt valkosuklaasula rahka-tuorejuustoseokseen ja lisää siihen liivate ohuena norona kokoajan vatkaten. Kääntele kermavaahto seokseen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta hyvin. Nosta vuoka takaisin jääkaappin hyytymään pariksi tunniksi. 

Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan smoothieta. Sekoita liivatesula loppuun smoothieen ja kaada kiillettä hyytyneen kakun päälle varovasti lusikkaa pitkin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään. 

Irroita hyytynyt kakku varovasti irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele pinta haluamallasi tavalla valkosuklaalla. 

IMG_3140.jpg

Erittäin yksinkertainen, joskin hieman epäonnistunut, koristelu kakun pinnassa. Ei se aina ole niin helppoa!

 

IMG_3148.jpg

Vielä kuva synttärilahjan kera. Nyt kelpaa köllötellä sohvan pohjalla, lueskella hauskaa kirjaa ja napsia suklaata. Vähän kuin joulu etuajassa :). Kiitokset kaikille kahvittelijoille ja muille muistaneille!