Mokkapala-normal.jpg

Lueskelin toissapäivänä Pullahiiren leivontanurkkaa ja löysin ihanan mokkapala-ohjeen. En muista olenko koskaan itse niitä leiponut, vaikka mokkapalat kuuluvatkin ehdottomiin suosikkileivonnaisiini. Eli kun pojat lähtivät jumppaan, me tyttöjen kanssa käärittiin hihat ylös ja korjattiin tämä epäkohta. Nyt voin siis sanoa, että olen leiponut pellillisen mokkapaloja, hyviä olivat! Olivat myös mukavan helppoja tehdä 2- ja 4-vuotiaiden avustajien kanssa :). 

Mokkapalat:

Pohja

6 luomukananmunaa

5 dl sokeria

8 dl vehnajauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 rkl vaniljasokeria

3 dl kiehuvaa vettä

300 g margariinia tai voita

Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen kiehuvan veden kanssa taikinaan ja sekoita sulatettu margariini lopuksi joukkoon. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. 

Kuorrute

3/4 dl vahvaa kahvia

80 g voita tai margariinia

1 rkl vaniljasokeria

4 rkl kaakaojauhetta

n. 500 g tomusokeria

nonparelleja tms. koristeluun

Tee kuorrutus kakun paistoajan loppupuolella. Sulata margariini, lisää joukkoon kuuma kahvi ja muut ainekset. Lisää tomusokeri vähitellen, kuorrute saa olla paksua, mutta sen pitää olla levitettävää. Levitä kuorrute kuuman kakun päälle. Mikäli haluat koristella mokkapalat nonparelleilla, tee se pian, koska kuorrutteen pinta kovettuu aika nopeasti. Leikkaa jäähtynyt leivonnainen paloiksi. 

Mokkapalat-normal.jpg