IMG_2489.jpg

Reilu viikko sitten pääsin käymään Helsingissä ihan itsekseni. Päivän päämääräänä oli Observatorion tiedekahvila ja Emma Iivanaisen Kakkupäivä. Pohdin kauan, viitsinkö lähteä kakkuilemaan niinkin pitkän matkan päähän, mutta olihan niin hauska päivä, että kyllä reissu kannatti. Päivä aloitettiin mukavasti aamiaisella kuohuviinin kera ja sitten päästiinkin heti tositoimiiin. Kurssilla keskityttiin pääasiassa kukkien tekoon, joka on minulle vähän tuntematonta aluetta. Olen jotenkin mieltänyt kukkaset vähän romanttisiksi, enkä oikein ole ikinä viitsinyt niiden tekoon paneutua. Kukkasten teko oli kuitenkin oikeilla välineillä ja massoilla vallan mukavaa puuhaa, vaikka minun tekemistä orvokeista ei ihan niin näköisiä tullutkaan. Nyt jos laittaisi pikaisesti tarviketilausta vetämään, ehtisi ehkä saada aikaiseksi kukkasia äitienpäiväkakkuihin? Laittelin tuohon yläpuolelle kuvia päivän tunnelmista, Emman tekemä kakku on ihan omaa luokkaansa, alarivissä on meidän kurssilaisten kukkakakkuja, ei hassumpia nekään!

Kun kukkaset olivat kuivumassa, saimme nauttia herkullisen salaattilounaan, jonka jälkeen jatkoimme puuhaa askartelemalla kakkujen päälle nallehahmot. Nallet tehtiin samasta massasta kuin kukkaset, eli sekoitimme sokerimassaa (Fun Cakes) ja kukkamassaa (Renshaw) noin puolet ja puolet. Massa oli todella helppo käsitellä, se oli jämäkkää ja helposti muotoutuvaa. Tosin ohuita kukkia sai muotoilla nopeasti, koska massa kuivui todella nopeasti. Mutta nopean kuivumisen ansiosta nalleen ei painovoima päässyt vaikuttamaan, eli massa piti hyvin muotonsa, eikä lässähtänyt, kuten pehmeämmät massat tekevät. Oma nalleni oli siis pullea heti alusta pitäen! Kun nallet oli tehty, saimme kuorruttaa styrox-kakkupohjat ja kiinnittää niihin tekemämme kukat. Alla kuva minun tekemästä kakusta ja nallesta, kakku kesti jopa kuljetuksen Pohjanmaalle saakka. Annoin kakun tyttöjen kauppaleikkeihin, ja kas kummaa, kukkaset katosivat hetken päästä parempiin suihin. Onneksi eivät sentään styroksipohjaa syöneet!

Todella suuret kiitokset järjestäjille, puitteet olivat upeat ja järjestelyt moitteettomat, olisi kiva osallistua toisellekin näin mukavalle kurssille. Jos vielä matka olisi hieman lyhyempi, niin johan olisi mahtavaa! (Toisaalta, nyt sain syödä sushia mahtavassa seurassa junaa odotellessa, olihan sekin hauskaa!)

PS. Tähän postaukseen tuli nyt aivan liikaa huutomerkkejä, pahoitteluni. Mutta oli vain niin siistii!

IMG_2488.jpg