IMG_3888.jpg

Tein jouluaterialle jälkkäriksi juustokakun. Tämä kakku sopii tietysti myös vaikka pikkujouluhin tai jos piparkakut ja glögi ei vielä töki, niin miksei myös uudenvuoden juhliin. Ohje on omani. 

Glögi-juustokakku:

Pohja:
200 g piparkakkuja
50 gr voita
 
Täyte:
500 g mascarponejuustoa
3 munaa
1,5 dl sokeria
5 liivatelehteä 
n 0,5 dl omenamehua
100 g valkosuklaata
 
Kiille:
1,5 dl glögitiivistettä
0,5 dl vettä
3 liivatelehteä
 
koristeluun sulatettua valkosuklaata
 
Murskaa piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. 
 
Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja siirrä syrjään jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata liivatteet omenamehuun. Sekoita varovasti valkosuklaa mascarponejuustoon ja vatkaa joukkoon liivate-omenamehuseos. Kääntele munavaahto juustoseokseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli. 
 
Laita liivatteet kiillettä varten likoamaan kylmään veteen. Sulata liivatteet veteen ja kaada sekaan glögitiiviste. Valuta hyvin jäähtynyt kiilleseos varovasti juustokakun pintaan ja anna hyytyä vähintään kolme tuntia. Irrota hyytynyt kakku irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kakunpinta haluamallasi tavalla valkosuklaalla. 

IMG_3861.jpgIMG_3890.jpg