IMG_2750-normal.jpg

Kaiken syntymäpäiväjuhlien makeuden jälkeen päätimme siirtyä vähän terveellisempään arkeen. Lapset pitävät leipomisesta ja kun saimme isältäni ison kassillisen vasta maasta nostettuja porkkanoita, päätimme leipoa lasten kanssa leipää. Tämä ohje on Nalle kaura-ruishiutalepaketin kyljestä otettu. Ohje on mukavan yksinkertainen, kaikki ainekset mitataan kulhoon, sekoitetaan vähän lastalla ja levitetään uunipellille. Meidän kolmevuotiaskin sai osallistua alusta loppuun asti. Paketin kyljessä lukee Nallen sämpyläruudut, mutta pikku-K nimesi nämä Bamse-sämpylöiksi. Ja lisäsimme ohjeesta poiketen muutaman porkkanan taikinaan. 

 

Bamse-sämpylät (uunipellillinen)

5 dl vettä

3 dl Nalle kaura&ruis-hiutaleita

1 ps kuivahiivaa

2 rkl hunajaa tai siirappia

(3 porkkanaa hienoksi raasteeksi raastettuna)

1 tl suolaa

1/2 dl öljyä

7 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva ja hiutaleet. Lisää hiutaleseos reilusti kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut ainekset taikinaan. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille, ripottele päälle veähän jauhjoa ja taputa pinta tasaiseksi. Anna kohtota leivinliinan alla puolisen tuntia. Sivele kohonnut sämpyläpelti vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista 15-20 minuuttia 225 asteessa. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa neliöiksi.