Tämä ohje on peräisin Pirkka-lehdestä ja on mukavan pehmeä ja raikas juustokakku. Viimeistelyyn käytettävän hillon laatua vaihtelemalla saa kakkuun joka kerta helposti uutta ilmettä ja makua.
Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita
Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kermaa
1 1/2 dl sokeria
3 luomumunaa
1/2 dl Maizenaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
1 dl mustikoita (tai muita marjoja tai hedelmiä)
3/4 rkl sokeria, tai maun mukaan
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Murskaa keksit muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada vuokaan.
Soseuta mustikat ja sokeri blenderillä ja valuta kakun pinnalle haluamasi kuvio. Itse kaadoin marjaseoksen pieneen kermanekkaan ja valutin renkaita kakun pintaan ja vedin viimeiseksi veitsellä kukkakuvion kakun pintaan. (Allaoleva kuvio on tehty laitttamalla veitsi ensin kakun keskelle ja vetämällä sitä pystyssä ulkoreunaan päin)
Paista 175 asteessa uunin alatasolla. Anna jäähtyä hetken aikaa vuoassaan ja irrota reunat varovasti veitsellä. Kakku on parhaimillaan jääkaappikylmänä.
Tämän kakun pinnassa on käytetty soseutettuja säilykepersikoita. Täytteen tuorejuusto on mangon makuista. Muuten ohje kuten yllä.
Kommentit