Marraskuu on jo alkanut ja joulu lähestyy. Tässä miettiessäni, minkälaisia piparkakkujuttuja tänä vuonna tekisi, selailin viime vuoden kuvia. Viime vuonna taisin tehdä kymmenkunta Muumi-taloa, ja ehkä teen muutaman tänäkin vuonna, jos niitä tilataan. Haluaisin kuitenkin tehdä jonkin vähän erilaisemman jutun lapsille, mutta suunnitelmat ovat vielä vaiheessa. Tai sitten keksin jonkun suurudenhullun, toteuttamiskelvottoman idean. 

IMG_5402%20-%20Versio%202.jpg

Tällaisen talon tein äidilleni lahjaksi, se oli minun mielestä jotenkin pelkistetty ja kiva. Katto on tehty vaahtokarkkimassasta, ranskanpastilleista ja hopeakuulista. Aitana toimii irtokarkkihyllyn toffeiset "lumipallot" ja Marianne-kuulat. 

IMG_5371.jpg

Tällaisia lyhtyjä meni myös lahjoiksi. Kuva on huono, mutta lyhtyjen pohjassa on aukko, jonka kautta lyhdyn sisään voi laittaa led-kynttilän. Näitä oli kiva tehdä.

 

IMG_5369.jpg

Tässä piparkakkutalo ja kaislasta tehty kaunis pukki (ei voi sanoa olkipukki, ja kaislapukki kuulostaa omituiselta). Ostan aika harvoin uusia joulukoristeita, mutta tähän sorruin, se on paikallista käsityötä ja mielestäni niin ihana. Se tulee olemaan meillä kauan :). Tulee ihan jouluinen mieli tuota kuvaa katsoessa...

IMG_5365.jpg

Tämä oli meidän oma piparkakkutalo. Ylläolevista kuvista taitaa huomata, että olin tehtaillut Muumitaloja urakalla, ja pääsin kyllästymään eri värisillä pikeereillä säätämiseen. Valkoinen on kaunista ja pelkistettyä (vaikka tämä talo onkin vähän romanttinen). Meidän pikku-K taisi käydä tästä napsimassa luvatta paloja, aina kun silmä vältti...