IMG_7230.jpg

Talvella olimme koko perheen voimin lomamatkalla Thaimaassa. Siellä sai hotellilla aamiaisella niin ihanaa banaanileipää, että kun lomankaipuu iski, oli etsittävä ohje tähän herkkuun. Tämä ohje on peräisin amerikkalaiselta nettisivustolta, muutin ohjeen määrät hieman meidän mittajärjestelmään sopivammiksi. Ohje on ihanan helppo, siihen saa upotettua hieman nuhjuuntuneemmat banaanit ja onnistuu varmasti! Meidän iso-A tahtoi tehdä tätä eskarin opettajille lahjaksi, kun koulu loppui. Tämä olikin ensimmäinen leivonnainen, jonka hän teki itse ihan alusta loppuun (pienellä avustuksella) ja oli ihana katsoa, kun hän vei kakun niin ylpeänä opettajalleen sanoen "Tein tämän ihan itse!"

Banana bread, eli banaanikakku:

3 kypsää banaania survottuna

80 g voita sulatettuna

1 luomukananmuna

1 1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

hyppysellinen suolaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki kuivat ainekset isossa kulhossa. Riko kananmuna toiseen kulhoon ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. Lisää banaanisurvos ja sulatettu voi kananmunan joukkoon. Kaada banaaniseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 min. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään. 

Jos haluat tästä vähän vielä terveellisemmän, voit vaihtaa noin 2/3 jauhoista täysjyvävehnäjauhoiksi ja lisätä taikinaan vielä pähkinää, esim. noin desin verran hasselpähkinärouhetta, erittäin hyvää sekin!

IMG_7289.jpg