IMG_3225-normal.jpg

 

Tein Kinuskikissan ohjeen innoittamana kotitekoista lemoncurdia, ja kun oli niin helppoa ja hyvää laajensin kokeiluja mustikkaan, vadelmaan ja raparperiin. Yhden annoksen tein myös mansikka-raparperisekoituksella, se ei oikein ottanut onnistuakseen, ilmeisesti happo on hyväksi sekä maun, että koostumuksen, kannalta. Käytän tätä eniten macaronsien täytteeksi, ja tahnaan saakin kätevästi käytettyä macaronsien valmistuksessa ylijäävät keltuaiset. 

Ohje on erittäin simppeli:

Mustikka/vadelma:

2 dl mustikka- tai vadelmasosetta

1 1/2 dl hillosokeria

3 keltuaista

75 g voita

 

Lemon:

3 rkl sitruunankuorta raastettuna

1 dl sitruunamehua

1 1/2 dl hillosokeria

3 keltuaista

50 g voita

 

Raparperi:

2 dl hienoksi pilkottua raparperia

1 1/2 dl hillosokeria

3 keltuaista

75 g voita

Valmistus on helppoa. Sekoita kaikki ainekset voita lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Laske hieman lämpöä ja sekoittele noin 5-10 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee.

IMG_2477-normal.jpg

Mustikka- ja vadelmacurdin valmistus alkutekijöissään. 

IMG_2473-normal.jpg

Kaada seos kulhoon kylmään vesihauteeseen, lisää huoneenlämpöinen voi nokareina ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes tahna on jäähtynyttä ja ilmavaa. Kaada valmis tahna purkkiin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi, tai yön yli. Valmis curd säilyy jääkaapissa noin viikon. 

IMG_2502-normal.jpg

Vasemmalla vadelmacurd, oikealla mustikkacurd. 

IMG_3226-normal.jpg

Tahnan voi pakata kauniiseen purkkiin ja antaa mummolle lahjaksi. Sitä voi myös käyttää täytekakkuun pirteyttä antamaan, macaronsien väliin tai vaikkapa paahtoleivän päälle.