IMG_7773-normal.jpg

Ystäväni opetti minulle opiskeluaikoina loistavan pikapastakastikkeen. Kattilaan silputtu sipuli, jäinen pakastepinaattipussi, suolaa ja pippuria. Kun pinaatti oli sulanut, niin sekaan vähän Aura-juustoa ja pastat kyytiin, ja avot, pienen budjetin herkkupasta oli tehty samalla, kun pasta oli kiehunut kypsäksi. Tämä ohje on kulkenut mukanani siitä lähtien, nyt olen sitä vähän viilannut, mutta perusperiaate on sama, ja hyvää on edelleen. 

IMG_7768-normal.jpg

Pinaatti-sinihomejuustopasta:

pinaattia

sipulia

valkosipulia

sardellifileitä

oliiviöljyä

valkoviiniä

suolaa ja pippuria myllystä

Aura-juustoa

kermaa

 

Pilko sipulit ja sardelllifileet. Kuullota niitä hetken aikaa oliiviöljyssä. Heitä sekaan tuore- tai pakastepinaatti. Kun pinaatti on kypsynyt/sulanut, lorauta joukkoon valkoviiniä. Mausta suolalla ja pippurilla (ole varovainen suolan kanssa, sekä homejuusto, että sardellit ovat suolaisia). Kun kastike on hetken aikaa hautunut, lisää joukkoon murennettu Aura-juusto ja loraus kermaa ja hauduta vielä hetken. Heitä sekaan keitetty pasta ja raasta parmesaania annoksen päälle. 

IMG_7770-normal.jpg