IMG_7715-normal.jpg

Olen ollut viime vuosina aivan toivottoman lääpälläni kaikkiin pöllöaiheisiin juttuihin. Löysin viikolla suloiset pöllöastiat paikallisesta halpamarketista, ja ne oli pakko ottaa mukaan, vaikka tarvetta ei ole yhdellekään uudelle astialle tähän huusholliin. Ne inspiroivat kuitenkin minut leipomaan muffinsseja Dr. Oetkerin "Kaunein Cupcake"-kisaan. Tiedän etten varmastikaan voita näin yksinkertaisilla tekeleillä, mutta hyviä olivat. Sen verran tuhteja kyllä, ettei toista tarvinnut ihan heti ottaa :). Muffinssiohje on vanhasta reseptikansiostani aika reilusti muunneltuna, alkuperää en tiedä, kuorrutteen ohjeen nappasin niin mainiosta Jauhot Suussa-blogista, jossa se oli tosin jälkiruokana tarjoiltu, mutta hyvin soveltui myös pursottamiseen. 

Banaani-suklaakuppikakut (12 keskikokoista leivosta)

Muffinsitaikina:

100 g margariinia

1 dl sokeria

1 luomumuna

2 soseutettua banaania

1 1/2 dl vahnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 dl hasselpähkinärouhetta

1 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 dl maitoa

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kananmuna vaahtoon. Lisää banaanisose, keskenään sekoitetut kuivat ainekset, sekä maito ja pyöräytä taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 12-15 minuuttia 200 asteessa. Anna muffinssien jäähtyä kunnolla. 

Suklaamousse-kuorrute:

170 g tummaa suklaata

4 luomumunaan huoneenlämpöisenä

1 dl kuohukermaa 

(sokeria)

Sulata suklaa kuumavesihauteessa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksitellen sulaan suklaaseen ja kääntele varovasti valkuaisvaahto joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita suklaavaahtoon. Lisää tarvittaessa sokeria maun mukaan. Anna hetken aikaa jähmettyä jääkaapissa ja pursota kuppikakkujen päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Itse askartelin hammastikuista ja skräppipaperista koristetikut. Pöllö- ja kukkakuvat löytyivät lasten Myyrä-kirjasta; kutistin ne kopiokoneella sopivan kokoisiksi ja liimasin tikkuihin. Koristeströsseli on Dr. Oetkerin valikoimasta.