IMG_4804_2-normal.jpg

Tämä kakku ei ole perinteinen, sisältä värikäs sateenkaari-kakku, vaan sai ideasa lasten leikkiessä Mini Smarties-karkeilla. Järjestelimme karkkeja eri kuvioihin ja niistä löytyi kaikki sateenkaren värit, joten oli pakko kokeilla, minkänäköisen kakun niistä saisi kehiteltyä. Tällainen siitä sitten tuli, nopeasti toteutettava lasten mehukestien kakku. Plussana tässä on toteutus ilman vaahtokarkki- tai sokerimassaa, jotka eivät aina kaikille maistu. 

Olen selaillut Olga Temosen kaunista keittokirjaa, ja innostuin kokeilemaan spelltijauhoja ja intiaanisokeria. Terveellisemmät jauhot ja sokeri oikeuttavat käyttämään ekstrapaljon karkkeja ja väriaineita kakun täytteeseen ja koristeluun, eikö totta? Naisenlogiikkaa...

Pohja:

2 dl spelttijauhoja

1 1/2 dl perunajauhoja

1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

150 g voita tai margariinia

3 1/2 dl intiaanisokeria

3 luomumunaa

3 dl kädenlämpöistä maitoa

Tämä pohja on Kinuskikissan Mehevä suklaakakkupohja. Ainoat muutokset tein jauhojen ja sokerin laatuun. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää sitten munat yksitellen vaahtoon. Lisää  varovasti vatkaten jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Kaikkea maitoa ei tarvitse laittaa, mikäli taikina tuntuu liian löysältä. Kaada taikina korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin vartin ennen kumoamista. 

Täyte:

200 g Pätkis Mini Bites-karkkeja

2 prk vaniljarahkaa

3 dl vispikermaa

4 liivatelehteä

2 rkl Baileys-likööriä tai maitoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Rouhi Pätkikset monitoimikoneella. Vatkaa kerma ja lisää siihen Pätkis-rouhe. Sulata liivatteet Baileysiin ja seoksen hieman jäähdyttyä sekoita varovasti rahkaan. Yhdistä rahka ja kermavaahto, lisää sokeria, mikäli tarpeen. 

Kokoa kakku. Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita alin osa tarjoiluvadille ja laita irtopohjavuoan rengas sen ympärille. Kostuta pohja, laita puolet täytteestä sen päälle, laita seuraava kakkulevy päälle, kostuta ja levitä lopputäyte sen päälle. Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy. Kostuttamiseen menee noin 2 dl kaakaota. Anna kakun hyytyä 4 tuntia. 

Vaahdota 5 dl vispikermaa ja värjää suurin osa taivaansiniseksi. Kuorruta kakku sinisellä kermavaahdolla ja tee Mini Smarties-karkeista sateenkaari. Pursota pilvenhattaroita valkoisella kermavaahdolla (pyöreä 10 mm:n tylla) sateenkaaren molempiin päihin ja kakun reunoille. Karkit kärsivät vähän kerman kosteudestä, joten kakku on hienoin juuri koristeltuna, mutta jos juhlapäivä on kiireinen, voi kakun koristella jo edellisenä iltana.