IMG_5006.jpg

Jos olet joskus kuullut lauseen "Too much of a good thing is absolutely wonderful" niin brookies-leivokset ovat juuri sitä. Tämä on siis baakkelssi, joka yhdistää kätevästi kaksi ihana asiaa, eli cookies+brownies=brookies, eli tämä on vähän kuin leivonnaisten labradoodle. Tämä ohje on Hesarin ruokatoimittajan Laura Kaapron käsialaa (siinä on kyllä luotettava tyyppi reseptien suhteen!). En ole tähän tehnyt minkäänlaisia muutoksia, voisihan tuohon pikkuleipätaikinaan lisätä vaikka pähkinöitä, jos tuntuu, että verisuonitaudit ja sydänpysähdys ei vielä tällä reseptillä toteudu. Mutta pitemmittä puheitta, sairaan hyvää herkkua, suosittelen lämpöisesti! (Ja kahden pellillisen jälkeen minä ja lähipiirini olemme vielä hengissä...)

Brookies

Brownie-taikina

115 g voita

150 g suklaata

2 dl sokeria

1/2 dl fariinisokeria

3 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1/2 tl suolaa

Sulata voi ja suklaa. Sekota joukkoon sokerit ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kananmunat jäähtyneeseen seokseen ja kääntele keskenään sekoitetut kuivat ainekset taikinaan. 

Kastele leivinpaperi ja rytistele se palloksi. Vuoraa noin A4:n kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Laita vuoka ainakin tunniksi jääkaappiin jähmettymään. 

Cookie-taikina:

115 g voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 muna ja 1 keltuainen

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

150 g suklaata karkeaksi rouhittuna

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna ja keltuainen ja vatkaa vielä hetken. Sekoita leivinjauhe ja jauho keskenään ja lisää rasvaseokseen. Kääntele lopuksi suklaa varovasti joukkoon. 

Ota brownie-vuoka jääkaapista ja nostele cookie-taikinaa kahdella lusikalla suklaataikinan päälle. Leivonnainen ei ole tässä vaiheessa hääviä katsottavaa, mutta keksitaikina leviää kyllä paiston aikana. Paista leivonnaisia n. 30 minuuttia 175 asteessa. Brownie-kerros saa jäädä vähän tahmaiseksi, joten älä paista liikaa. Anna leivonnaisen jäähtyä kunnolla ja leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi. Mikäli haluat, voit tarjota lisäksi vielä vaniljajäätelöä (Mutta vain jos siihen on tarpeeksi juhlava syy, esimerkiksi joulu, juhannus, pääsiäinen ja uusivuosi. Ja mieluiten samanaikaisesti sanon minä!). 

IMG_4834.jpg

Leivokset matkalla uuniin, tässä ei päällepäin arvaisikaan mitä herkkua on luvassa...

IMG_4839.jpg

Tässäkään vaiheessa ei tämä baakkelssi ole ehkä maailman kaunein, mutta maku korvaa niin monta asiaa! Brookiet ovat mielestäni parhaimmillaan jääkaappikylmänä. 

IMG_5016.jpg

IMG_4991.jpg

IMG_4964.jpg