IMG_2996-normal.jpg

Ystäväni pieni poika täytti kolme vuotta. Juhlia vietettiin viime sunnuntaina ja tein juhliin monsteri-autokakun. Pikkumiehen lempparijuttu tällä hetkellä on monsteri-autot ja kestosuosikkina, kuten monilla muilla pikkupojilla, Salama McQueen, joten yhdistin nämä ja nappasin kakun aiheeksi Martin Tarinatallista tutun Kamala McQueen-hahmon. Juu, tiedän, en vielä muutama vuosi sitten olisi puhunut sujuvaa Autot-kieltä, mutta nykyään se sujuu :). Lentsikat teettää vielä vähän harmaita hiuksia, mutta kyllä nekin joskus vielä sujuvat.

Kakkuun tuli testattua kaikenlaisia uusia juttuja, ja lopussa tuli kiire, kuten aina, joten en ihan ole tyytyväinen kakun viimeistelyyn, mutta päivänsankari ilme oli niin ihanan iloinen kakun nähdessään, että sillä ilolla tämä pullanviilaaja elää pitkälle syksyyn!

Tässä kakussa on kolme levykakkupohjaa. Kahdesta on tehty renkaat, eli kaksi kääretorttua. Yhdestä paksummasta levystä on tehty itse auto. Täytteenä vaniljatuorejuustoa, mustikkaa ja vadelmaa. 

 

Pohja:

6 kananmunaa

2 1/4 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele kuivat aineet munavaahton ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Leveys kannattaa mitoittaa vähän tulevaa autonrengasta leveämmäksi. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään. 

Kääretorttutäyte:

200 g vaniljatuorejuustoa

1 annos vadelmacurdia

Sekoita tuorejuusto ja vadelmacurd keskenään ja levitä kääretorttupohjien päälle. Kieritä kääretortut tiukasti rullaksi pyyhettä apuna käyttäen. 

Autokakkupohja:

Sama kuin yllä, mutta paistetaan vain yhdellä uunipellillä yhdeksi paksuksi pohjaksi. Paistoaika on siis melkein kaksinkertainen. 

Kakkutäyte:

4 dl mustikkaa ja vadelmaa

4 dl vispikermaa

1 prk rahkaa

1 dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta marjat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka marjojen joukkon ja kääntele seos kermavaahtoon. Vatkaa vaniljakreemijauhe täytteeseen. Maista, mikäli täyte kaipaa sokeria, niin lisää oman maun mukaan. 

Kostutus:

2 dl maitokaakaota

Koristeluun:

2 dl vispikermaa kakun pintaan kaulintamassan tarttumapinnaksi. 

Sokeri- tai vaahtokarkkimassaa. Renkaisiin noin 500 g mustaa, autoon tarvitsin yhteensä noin 800 g eri värejä. 

Ääriviivat ja silmät on maalattu pastaväreillä.

Pahvia ja pillejä tukirakenteisiin

IMG_2982-normal.jpg

Auton runko on kasattu taustalla näkyvään muovirasiaan. Rasia vuorataan kelmulla, pohjalle kakkupohja, kostutus, puolet täytteestä, toinen pohja päälle, kostutus, loput täytteestä ja kolmas pohja ja kostutus. Päälle käännetään kelmun reunat ja päälle sopiva paino ja jääkaappiin hyytymään yön yli. Hyytynyt kakku kumotaan kakkualustalle, eli juuri oikean kokoiselle pahvialustalle. Itse tein alustan paksusta pahvista, jonka käärin ensin folioon ja sitten vielä kelmuun. Sitten vain aletaan muotoilemaan kakkua sopivan malliseksi. Kannattaa käyttää terävää veistä. Taustalla näkyy myös iso-A:n autolaatikosta lainattu malliauto. 

 

IMG_2985-normal.jpg

Poisleikattuja paloja voi hyödyntää muotoilussa. Ylijäänyttä kakkua ja täytettä voi hienontaa haarukalla, jolloin siitä tulee muovailtava kakkutahna, jolla voi vähän pyöristää kulmia ja tehdä pinnasta kestävämmän. 

IMG_2989-normal.jpg

Kun muoto on löytynyt, niin pintaan ohut kerros kermavaahtoa tarttumapinnaksi kuorrutteelle. 

IMG_2993-normal.jpg

Kääretortturenkaat tarjoiluvadilla. Niihin tulee kahdeksan pillinpätkää tukemaan kakkupohjaa. Kääretorttujen päihin on ennen kuorruttamista laitettu vähän korotusta auton rungosta ylijääneellä kakkumassalla. 

IMG_2994-normal.jpg

Tältä näyttää renkaat pillien kanssa. 

IMG_3002-normal.jpg

Valmis kakku. Meidän iso-A huomasi heti, kun näki kakun jääkaapissa, että siltä puuttuu suu. Eli tunti ennen juhliin lähtöä piti vielä laittaa autolle suu, kun olin jotenkin ajatuksissani sen unohtanut. En ollut alunperin myöskään maalannut mustia ääriviivoja keltaisille salamakuvioille, mutta kaikki lapset olivat sitä mieltä, että ne on oltava. Jälki ei siis ole ihan siisteimmästä päästä, kun aikaa oli erittäin rajallisesti. 

 

IMG_3001-normal.jpg

Hurja ilme. 

IMG_2998-normal.jpg

Vauhtisalamakuviointi takaapäin. 

IMG_3007%20-%20Versio%202-normal.jpg

Juhlapöydässä kakkuun laitettiin tietysti kolme kynttilää. Onnea vielä pienelle miehelle! (Toivottavasti ISO kakku pysyy vielä jonkin aikaa muistoissa!)