IMG_2448-normal.jpg

Erittäin työläs, mutta myös erittäin herkullinen kasvislasagne löytyi Hesarin ruokatorstain sivuilta. Siellä tätä mainostettin syksyn parhaana kasvislasagnena, enkä usko että tässä kamalasti huijataan. Työläs tämä on kuin mikä, mutta jos pitää kasvisruoasta ja pastasta, on tämä oiva valinta viikonloppuruoaksi. Itse tein tämän uunivalmiiksi edellisenä päivänä, jolloin sain lauantain lounaan tunnissa valmiiksi, kun nostin vain esivalmistellun lasagnen jääkaapista uuniin. 

Sitruunainen kasvislasagne:
 
2 isoa munakoisoa
2 isoa kesäkurpitsaa
4 punaista paprikaa
400 g herkkusieniä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
 
500 g ricottajuustoa
1 sitruuna
kourallinen tuoretta basilikaa
250 g mozzarellajuustoa
100 g parmesaaniraastetta
 
Tomaattikastike:
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 tlk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
 
lasagnelevyjä
 
Aloita tomaattikastikkeesta. Pilko sipulit ja kuullota niitä hetken aikaa oliiviöljyssä. Kaada sekaan tomaatit ja mausteet ja anna hautua kannen alla noin tunnin verran, sekoittele välillä ja pilko tomaatteja kauhalla vähän pienemmiksi. 
 
Viipaloi kesäkurpitsat ja munakoisot pituussuunnassa reilun puolen sentin paksuiksi viipaleiksi, voit katkaista siivut kahteen osaan, mikäli ovat liian pitkiä. Lado kasvikset uunipellille, sivele niiden pintaan vähän oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda grillisvastusten alla, kunnes ovat saaneet kauniin värin pintaan. 
 
Jaa paprikat neljään osaan, laita palat uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Paahda grillivastusten alla, kunnes kuori on mustunut ja kupruileva. Paprikat voi laittaa jäähtymään muovipussiin, niin ne on helpompi kuoria. Kuori jäähtyneet paprikat. 
 
Siivuta herkkusienet ja laita ne paistumaan kuumaan pannuun, kunnes ne ovat kauniin värisiä. 
 
Murenna ricottajuusto, lisää siihen sitruunan raastettu kuori ja mehu, sekä silputtu basilika.
 
Kokoa lasagne. Laita uunivuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Sitten kerros lasagnelevyjä, ohut kerros ricottaseosta, kasviksia, herkkusieniä, parmesaania ja vähän tomaattikastiketta. Sitten taas lasagnelevujä jne. Laita viimeisen lasagnelevykerroksen päälle ricottaseosta ja mozzarellapalat. kootun lasagnen voit laittaa joko heti uuniin tai sitten jääkaappiin ja paistaa seuraavana päivänä. 
 
Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua.