IMG_7889-normal.jpg

Innostuin leipomaan erilaisia cup cakeseja Dr. Oetkerin Cup Cake-kisaan, ja jotenkin mieleeni tuli visio hauskoista lehmämuffinsseista. Kuvittelin mielessäni ihanaa kuvaa leivoksista heinäpaalin päällä, taustalla olisi kaunis rottinkinen piknik-kori ja herkkuja olisi katettu punavalkoruudulliselle liinalle. Noh. Ei sitten mennyt kuvaukset ihan kuin Strömsössä. 

IMG_7893-normal.jpg

Ensinnäkin, ajattelin korvata punavalkoruudullisen liinan punavalkoruudullisilla muffinssivuoilla (kamala sanahirviö), mutta eihän sellaisia löytynyt, niin oli tyytyminen sinivalkoruudullisiin. 

IMG_7883-normal.jpg

Toisekseen, punavalkoruudut ja ruskeavalkoiset Ayrshire-lehmät kuuluvat yhteen (minun mielestä, tokkopa tämä mikään universaali totuus on), niin jouduin muuttamaan lehmätkin mustavalkoisiksi Friisiläisiksi (oikeastihan ne ovat Holsteinejä, tiedetään, mutta minulle aina friisiläisiä...), mikä sotki alkuperäistä suunnitelmaa suklaisista pilkuista, eli vaniljaisten muffinssien päällä onkin nyt Kick-patukoita, joka on kyllä kammottava maku-yhdistelmä. 

IMG_7876-normal.jpg

Kuvataankohan tässä nyt maitoa vai muffinsseja?

IMG_7851-normal.jpg

Kirjahyllyn hassu peltilehmä tuli apuun :)

IMG_7859-normal.jpg

Lähikuva pyöreästä lehmänpäästä.

IMG_7871-normal.jpg

Sieltä samaisesta hyllystä löytyi myös vähän pelkistetympi lehmä (tiedän, kenellä on kirjahyllyssä kaksi lehmää?) ja piknik-kori-visiota yrittää paikata lasten virpomiskori, hieman laihoin tuloksin. Lopputuloksena oli siis hieman hassuja lehmäbaakkelsseja ja kaikkea muuta kuin toteutunut kuvausvisio. Itse muffinssit olivat tosin hyviä, laitan ohjeen tähän perään, mikäli joku innostuu :)

Vaniljamuffinssit:

Täyte:

1 pss Blå band vanhan ajan vaniljakastiketta

2 dl maitoa

 

Taikina:

150 g margariinia

1,25 dl sokeria

2 munaa

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 vaniljatanko

1 prk vaniljarahkaa

0,5 dl kermaa

Valmista ensin vaniljatäyte. Vatkaa maito ja vaniljakastikeainekset ja laita tekeytymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. 

Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi ja lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerma-rahkaseoksen kanssa. Itse korvasin rahkan ja kerman 2,5 desillä luonnonjugurttia ja vaniljatangon sijaan laitoin vaniljajauhetta vajaa 1/2 tl ja vaniljasokeria 2 tl. (Vain koska en ollut käynyt kaupassa)

Lusikoi muffinivuokien pohjalle vähän taikinaa, pyöräytä sormella tai pikkulusikalla taikinaan kolo ja täytä kolo vaniljatäytteellä. Lusikoi loput taikinasta vuokiin, niin, että täyte pysyy taikinan sisällä. Tästä riittää noin 12 isohkoon muffinssiin. 

Paista noin 15 minuuttia 200 asteessa. Peitä pinta, mikäli muffinssit tummuvat liikaa. 

Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista. Lehmät on kuorrutettu vaahtokarkkimassalla ja Kick-patukoilla, tartuntaaineena on vaniljainen tuorejuustokuorrutus. Tosin maistuvat kyllä paremmilta ihan sellaisenaan :)

Käyttämäni ohje on Iloleipurin sivustolta, tosin se löytyi aivan samanlaisena myös Kinuskikissan sivustolta, tiedä sitten, kumpi on muna ja kumpi kana. Hyvänmakuisia olivat!